Avui més que mai, #TotsSomBarcelona i #VolemAcollir

Comunitat de Casa nostra, casa vostra, en relació amb els atemptats d’ahir a Barcelona i Cambrils

Casa nostra, casa vostra expressa la commoció profunda, la tristesa infinita i la indignació total davant dels atemptats que van patir ahir Barcelona i Cambrils. Ens solidaritzem amb les víctimes, amb els familiars i amb tota la ciutadania que s’ha sentit colpejada per la barbàrie terrorista.

Catalunya ha estat sempre una terra de pau i d’acollida, oberta al món, solidària i compromesa amb els drets humans, valors ferms i compartits que xoquen amb la ideologia de l’odi i del terror.

Desgraciadament, Catalunya ha estat víctima del terrorisme, com ho han estat abans França, Alemanya, el Regne Unit, l'Afganistan, l'Iraq, Síria, Somàlia, Nigèria o Egipte, entre molts d’altres països. El terrorisme és una amenaça global que només podrem combatre amb la solidaritat internacional i amb la unitat dels que creiem en els valors de la justícia, la pau i el respecte als drets humans, aquí i arreu del planeta.

El 18 de febrer, la ciutadania de Catalunya vam sortir al carrer per dir que volem acollir les persones que fugen de l’horror. Avui entenem més bé que mai per què ho vam fer. Per això, avui reiterem que volem al nostre costat les persones refugiades i migrants, que escapen del terror, per construir junts un futur millor.

El món que volem, lliure de terrorisme, només serà possible si tots —la ciutadania, les institucions, les empreses— ens comprometem amb la cultura de la pau. Per això, cal aïllar els governs dels països que financen el terrorisme, per suculents que siguin els negocis que proposen; cal aturar la venda d’armes, en què Espanya ha tornat a batre enguany rècords històrics, i cal impulsar aquí polítiques que fomentin la inclusió de totes les persones a la societat, allunyant-les de la marginació i l’aïllament per on massa sovint transita el jihadisme.

Després dels atemptats d’ahir, nombroses persones refugiades i migrants –algunes atrapades encara en camps de refugiats— s’han posat en contacte amb Casa nostra, casa vostra, per expressar-nos la seva tristesa i que transmetre’ns tot el suport i solidaritat.

Pensant en elles, i en el món de pau i de justícia que volem, reiterem avui, més que mai, que #VolemAcollir i que #TotsSomBarcelona.

Foto
Òmnium Cultural