El president del Parlament visita l’espai de Casa nostra, casa vostra

El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat la seu de Casa nostra, casa vostra amb motiu del primer aniversari de la manifestació #VolemAcollir. A la trobada també hi han participat altres entitats de referència en la defensa dels drets de les persones migrants i refugiades, en representació dels milers d'organitzacions que van signar la campanya i van participar de la mobilització: Irídia, Tanquem els CIEs, CCAR, Stop Mare Mortum, Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, FundiPau i Girona Acull.

La visita ha servit per valorar la situació un any després de la manifestació més gran d’Europa en favor de l’acollida i per demanar a Torrent el seu compromís com a president del Parlament. També li hem fet entrega d'un document amb 148 mesures concretes i urgents per millorar la situació de les persones que fugen de casa seva de manera forçada.

Hem fet arribar a Torrent el nostre descontent per la nula resposta política després de la manifestació. També li hem demanat que el seu compromís es faci extensible a tots els grups parlamentaris perquè es legisli per a l’acollida real a Catalalunya de forma digna.

Torrent, que ha lamentat la inactivitat que veu en el govern espanyol pel seu incompliment dels compromisos d’acollida, s’ha compromès a fer arribar als grups parlamentaris el document de mesures concretes, així com també a impulsar un debat al Parlament per donar respostes i millorar l’acollida de les persones refugiades.