Joan Dausà estrena “Com plora el mar” per a Casa nostra, casa vostra

El cantant farà una gira de cinc concerts al carrer per donar a conèixer la campanya i animar la ciutadania a mobilitzar-se

Joan Dausà ha compost la cançó “Com plora el mar”, dedicada a la crisi del refugi a Europa, que avui estrena en exclusiva Casa nostra, casa vostra. El cantant comença dijous una gira de petits concerts al carrer que el portarà per cinc ciutats catalanes, on interpretarà la cançó i ajudarà a difondre la campanya. Els concerts seran a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Sabadell, i compten amb l’ajuda en la producció del festival Cruïlla Barcelona.

 

 

Dausà donarà tots els beneficis que s’obtinguin de la venda de la cançó en plataformes digitals a la campanya Casa nostra, casa vostra per a la convocatòria d’ajudes a les organitzacions que treballen en migració i refugi. A més, n’ha fet una versió en anglès, titulada “How the sea cries” per a la difusió internacional.

El videoclip de la cançó, realitzat per Paulí Subirà i Xavier Bonet, mostra imatges crues del periple que han de fer les persones des dels seus països d’origen fins als camps de refugiats, passant pel mar. 

La lletra diu que el mar plora davant de la mort de les persones que el travessen. “M’agradava la idea que un element de la natura com el mar, que és el bressol de totes les cultures, plorés pel que estem fent els humans”, explica Dausà.

El compositor espera que la cançó ajudi a “remoure consciències” i que “tothom es pregunti si no és també responsable d’allò que es veu al videoclip”: la violència, la tragèdia i la repressió que pateixen les persones que fugen de la guerra.

Dausà explica que la idea de la cançó li va passar pel cap després de veure l’espectacle “De Damasc a Idomeni”, que es va representar el setembre passat al Teatre Lliure de Barcelona. “Vaig sortir pensant en una idea que vaig sentir allà, que no és el mateix la caritat que la solidaritat”, recorda, i diu que aleshores va decidir “implicar-se” i contribuir “a canviar les coses”. 

De seguida, va decidir sumar-se a la campanya Casa nostra, casa vostra, signar el manifest com a signant inicial, oferir la cançó i fer els concerts al carrer. Joan Dausà hi interpretarà la cançó “Com plora el mar” i quatre versions de contingut simbòlic: “No és això, companys”, de Lluís Llach; “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Jaume Sisa, “Heal The World”, de Michael Jackson, i “Blowing In The Wind”,  de Bob Dylan.

Durant l’actuació, s’instal·larà un estand informatiu de Casa nostra, casa vostra, es recolliran signatures del manifest i un representant de la campanya n’explicarà les reivindicacions bàsiques.

Dates

Barcelona
Plaça de la Virreina. Dijous, 15 de desembre 19 h

Girona
Plaça del Vi. Divendres, 16 de desembre 19 h

Lleida
Plaça de la Paeria. Dissabte, 17 de desembre 19 h

Tarragona
Plaça de la Font. Dilluns, 19 de desembre 18:30 h

Sabadell
Plaça del Racó del Campanar. Dimarts, 20 de desembre 19 h

 

“Com plora el mar”, de Joan Dausà
Producció Musical: Fluren & Santos (Blind Records). Barcelona
Mastering:  Mario G. Alberni (Kadifornia Mastering). Cadis
Muntatge de vídeo: Xavier Bonet i Paulí Subirà
Especial agraïment a Proactiva Open Arms
Producció dels esdeveniments: Cruïlla Barcelona i Casa nostra, casa vostra