La campanya Casa nostra, casa vostra convoca a una gran encesa d’espelmes dissabte a Barcelona

La campanya Casa nostra, casa vostra commemora aquest dissabte el Dia Internacional dels Drets Humans amb una jornada de sensibilització i participació al carrer, que es farà a la plaça Universitat de Barcelona. 

L’acció porta per lema “Donem llum als drets humans” i acabarà a les 18:30 h amb la representació d’un mosaic lluminós amb el logotip de la campanya. Per fer el dibuix, caldran centenars d’espelmes  que es recolliran durant tot el dia. Per això, l’organització fa una crida a la ciutadania que assisteixi a la mobilització i que hi dugui les seves espelmes per encendre-les durant l’acció conjunta. 

La jornada vol “reivindicar els drets humans davant la vulneració constant i sistemàtica tant en relació a les persones refugiades com a les migrades, incomplint de manera flagrant el dret internacional”. 

Des de les 11 h, a la plaça Universitat hi haurà un espai educatiu, estands de les entitats que donen suport a la campanya i un punt de projecció d’audiovisuals. Durant tot el dia, es faran activitats artístiques, culturals i reivindicatives. 

 

Setmana d’accions pel dret a migrar

La jornada “Donem llum als drets humans” marca l’inici de la Setmana d’Accions pel Dret a Migrar, que es tancarà el dissabte 17 amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrades. Per a aquell dia, s’està preparant una cadena humana amb torxes que anirà de la plaça Universitat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Durant tota la setmana, organitzacions que donen suport a la campanya Casa nostra, casa vostra han organitzat activitats de sensibilització i mobilització. Stop Mare Mortum i Lafede.cat preparen per al dijous 15 i el divendres 16 la Trobada Mediterrània Deconstruïm l’Europa Fortalesa, que portarà a Barcelona representants de col·lectius de Mali, Níger, Turquia, Grècia, França i Itàlia. Crida LGBTI organitza xerrades sobre drets humans i migracions dimarts 13 i divendres 16. I dissabte 17 Stop Mare Mortum munta un concert d’Oriol Barri i La Sra. Tomasa al Casal de Joves del Coll (Barcelona). 

Totes les activitats es podran consultar a www.casanostracasavostra.cat

Programa

“Donem llum als drets humans”

Dissabte, 11 de desembre D’11 h a 18 h 

Plaça Universitat Barcelona

11:00 h Performance migratòria “Crits de silenci2”

11:35 h Performance participativa “Dogma 39”

12:40 h Taller: “Les persones es mouen pels seus drets”

13:40 h Teatre: “Lampedusa Beach”

14:30 h Dibuix del mosaic amb les espelmes Casa nostra, casa vostra

16:30 h Acció pictòrica i musical: Joma i dos músics

17:45 h Encesa del mosaic d'espelmes i lectura del manifest Casa nostra, casa vostra